Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Για τον φίλο που σχολιάζει την "Παραγγελιά".

Μας εκτελούνε με σφαίρες ντούμ-ντούμ
σφαίρες ντούμ-ντούμ, σφαίρες ντούμ-ντούμ
κι εμείς ξεπουλιόμαστε στο γιουσουρούμ
ταρατατατζούμ για ένα κουστούμ.

Αγαπητέ ανώνυμε φίλε,
επί της άκρως ενδιαφέρουσας τοποθέτησής σου, θέλω να παρατηρήσω τα εξής:
1. Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός "ανόητο" για το άρθρο του ΙΟΥ είναι άστοχος. Προς επίρρωση του άρθρου αυτού ρίξε μια ματιά και στα εξής:
2. Δεν έχω καταστεί κοινωνός "εθνοκεντρικών" απόψεων του Αλαβάνου, του Λαφαζάνη και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχεις διαβάσει κάτι σχετικό παρακαλώ να με ενημερώσεις και μετά να συζητήσουμε για τον κοσμοπολιτισμό του ΓΑΠ.
3. Για την άνανδρη επίθεση στον άθλιο Παναγόπουλο δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι το σύνολο της αριστεράς έχει "εκφασιστεί", ούτε βέβαια να τη συγκρίνει ή να τη "συμψηφίσει" με τις συνεχείς και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις των παλικαριών της Χ.Α.. Αυτό αποτελεί μιαν επικίνδυνη γενίκευση.

Παρά τις όποιες, απαραίτητες κατά την άποψή μου μπας και ξυπνήσουμε, παραβολικές ρητορικές υπερβολές της ανάρτησης τα δεδομένα παραμένουν:
Κατά την άποψή μου η παρούσα κυβέρνηση διαγράφει την προς τα δεξιά πορεία που χάραξαν οι Άγγλοι Εργατικοί το 1996. Θατσερισμός και απόλυτη, άνευ όρων, υποταγή στις αγορές. Οι Εργατικοί με την πολιτική αυτή κυβερνούν ακόμα, άρα αποδείχθηκε κομματικά ορθή. Ωστόσο μπορείς να πεις το ίδιο και σε επίπεδο κοινωνίας;
Αναφορικά δε με τη σύνδεση ανάμεσα στην οικονομική πολιτική του Πινοσέτ και του ΓΑΠ, να σου υπενθυμίσω ότι η Θάτσερ και ο μέντοράς της F.A. Hayek, ήταν αυτοί που ενέπνευσαν την οικονομική πολιτική του Πινοσέτ (δες εδώ http://thebouble.blogspot.com/2009/10/blog-post.html). Εφόσον δε ο ΓΑΠ ευθυγραμμίζεται με την πολιτική αυτή, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σήκωσες το γάντι. Η σύνδεση μεταξύ τους, στο οικονομικό τομέα και τηρουμένων πάντα των ιστορικών αναλογιών, είναι ΑΜΕΣΗ.

Η ανάρτηση που σχολιάζεις, μεταξύ άλλων σημαντικών, έθεσε και το εξής ερώτημα:

πόσο σοσιαλιστής και πόσο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς νοιώθετε όταν πριν τις εκλογές χρησιμοποιούσατε ελπιδοφόρα μηνύματα για το λαό και τις δυνατότητες του και μετά τις εκλογές εφαρμόζετε πολιτική Πινοσέτ; Γιατί πρέπει να το ομολογήσετε (αν όχι σε μένα τουλάχιστον στον εαυτό σας): το γνωρίζετε και εσείς ο ίδιος ότι η οικονομική σας πολιτική βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε Θάτσερ και Πινοσέτ.

Διαφωνείς με την διαπίστωση αυτή;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ φίλε

1 Επέτρεψε μου να συνεχίζω να διαφωνώ και με την αυγή και με το άλλο ιστολόγιο. Επίσης, θα σου πω ότι η ένδεια ιδεών και προτάσεων (από τα κόμματα της αριστεράς εν προκειμένω) γεννά τέτοιου είδους εξυπνακισμούς.
Ακλουθώντας λοιπόν και εγώ την ίδια λογική: α) Θα σου θυμίσω επίσης ότι η ΕΣΣΔ υπέγραψε σύμφωνο μη επίθεσης με την φασιστική Γερμανία. Μήπως ήταν οι σοβιετικοί ναζιστές?
β) Στο 99% των νομοσχεδίων ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ καταψηφίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Μήπως ταυτίζονται ?
Αστειότητες φίλε μου!
Εξάλλου αν η θεωρία σου έχει κάποια βάση, θα ήθελα να μου πεις πως επαληθεύεται στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια που ο ΛΑΟΣ έχει βγει στα κεραμίδια και ζητά δημοψήφισμα. Μάλιστα στο ίδιο νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει υπέρ. Ψηφίζει δηλαδή νομοσχέδιο μαζί τον εγχώριο Πινοσέτ? Δεν θα ήθελα να το πιστέψω! Θα τρίζουν τα κόκαλα του Αλιέντε!
Για αυτό σου λέω, η πολιτική είναι κάπως σύνθετη και η αριστερά δεν δείχνει να πολύ σκαμπάζει!

2. Αν δεν έχεις καταστεί κοινωνός του εθνοκεντρισμού των λαφαζάνη, αλαβάνου και συνιστωσών (πλην ΣΥΝ και ΑΚΟΑ για να είμαστε δίκαιοι) μάλλον δεν έχεις διαβάσει καθόλου κείμενα τους. Ίσως βέβαια δεν έχεις χρόνο για χάσιμο, αλλά πίστεψε με, αν το επιχειρήσεις έχει πλάκα.

3. Συμφωνώ, απολύτως!
Άλλωστε ήταν μια υπερβολή που χρησιμοποίησα, για να καταδείξω την δική σου υπερβολή.

4.Δεν διαφώνησα μαζί σου, ως προς την νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΓΑΠ. Απλά με ενοχλεί ως δημοκρατικό πολίτη, η σύγκρισή μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης με μια αιμοσταγή δικτατορία.
Άλλωστε άλλο ο φασισμός και άλλο ο νεοφιλελευθερισμός. Η δήθεν αθώα ταύτιση τους, απλώς νομιμοποιεί πολιτικά τους φασίστες! Τους καθιστά μέρος του πολιτικού συστήματος. Η λογική σου, ακούσια μεν, είναι κατά την άποψη μου βούτυρο στο ψωμί του καρατζαφέρη. Η πολιτική του, που εσύ την ερμηνεύεις ως δήθεν ταύτιση Πασοκ - ΛΑΟΣ , δεν αποσκοπεί σε τίποτα άλλο παρά στην πολιτική νομιμοποίηση του και η αριστερά του την προσφέρει απλόχερα. Τον αντιμετωπίζει το ίδιο με το ΠΑΣΟΚ! Τίποτα καλύτερο για αυτόν! Ψήφους του στέλνουμε…
Θα σου θυμίσω επίσης ότι το ίδιο λάθος, δηλαδή της νομιμοποίησης του καρατζαφέρη, το έχει διαπράξει στο παρελθόν και το Πασοκ, ελπίζοντας να κόψει ψήφους από την ΝΔ. Τα αποτελέσματα τα ξέρουμε όλοι …..

Όσο για το ερώτημα και την διαπίστωση, νομίζω κατάλαβες και που συμφωνώ και που διαφωνώ.