Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

επειδή η ρατσιστική προπαγάνδα ...


...έχει και τα όριά της!

Οι μετανάστες δεν απεργούν μόνο στο εξωτερικό, ούτε μόνο "μόνοι τους"!
Απεργούν με τα φυσικά αδέρφια τους, όλους τους εργαζόμενους κάθε είδους, κάθε εθνικότητας και κάθε θρησκείας. Για να μην ξεχνάμε και τον Μαρξ -όχι όπως τον αναμασάει ο σιχαμένος Καρατζαφέρης (και απορώ με την αναπαραγωγή της ηλιθιότητας ενός γελοίου Μεταξίσκου μέσα σε αυτό το blog), αλλά όπως πραγματικά του αξίζει- οι εργάτες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους και τίποτα να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι της Κατερίνας Θωϊδου από την Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί αύριο (http://www.sek-ist.gr/EA/, Νο 906 -3 Μάρτη 2010), για την Πανεργατική Απεργία της προηγούμενης Τετάρτης 24 Φλεβάρη στο κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 5.000 μετανάστες διαδήλωσαν οργανωμένα μαζί με τους έλληνες αδερφούς τους. Το ίδιο συνέβη και στην Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο της Κρήτης, στην Αλεξανδρούπολη και αλλού! See bellow for more!

"Η εργατική τάξη ενωμένη σαν μία γροθιά έδειξε την περασμένη Τετάρτη 24 Φλεβάρη, τη δύναμή της απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης και των καπιταλιστών. Αυτό το μήνυμα έστειλε η πρωτοφανής σε μαζικότητα και ενθουσιασμό οργανωμένη παρουσία μεταναστών εργατών, από αφρικανικές χώρες, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Το μπλοκ των μεταναστών από το Μπαγκλαντές ήταν το πρώτο που κατέφθασε οργανωμένα στο Μουσείο όπου είχε οριστεί η προσυγκέντρωση της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή». Όλο το προηγούμενο διάστημα η Κίνηση κυκλοφόρησε προκηρύξεις στα αγγλικά, γαλλικά, ουρντού, αραβικά, αλβανικά, μπάγκλα, που μοιράστηκαν σε μαγαζιά, καφενεία, σπίτια, γειτονιές, καλώντας τους μετανάστες να απεργήσουν μαζί με όλη την εργατική τάξη και να συμμετέχουν στο μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο, δείχνοντας ότι αποτελούν ένα μεγάλο και αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης που συγκρούεται με τα μέτρα σταθεροποίησης και τα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης.

«Εμείς ήρθαμε σήμερα εδώ για να διεκδικήσουμε χαρτιά και δουλειά», μας είπε ο Χουσεΐν από το Μπαγκλαντές. «Τα πράγματα έχουν γίνει πια πολύ δύσκολα για όλους τους εργάτες και αλλά για τους μετανάστες είναι πολύ χειρότερα, εμείς οι μετανάστες είμαστε πολύ φτωχοί. Όπου και να πάμε ότι και να κάνουμε χρειαζόμαστε χαρτιά αλλά η κυβέρνηση δεν μας δίνει και έτσι η ζωή μας είναι πολύ δύσκολη. Τώρα η κυβέρνηση έβγαλε ένα νόμο που κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Σήμερα είμαστε όλοι μαζί και αυτό μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε. Όλοι είμαστε το ίδιο, όλοι ζητάμε δουλειά και μόνο με κοινούς αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε μία καλύτερη ζωή».

Λίγο αργότερα δίπλα στους μετανάστες από το Μπαγκλαντές παρατάχθηκαν οι Αφρικανοί. Η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται πανηγυρική, με συνθήματα όπως LIBERTE -FREEDOM και με τραγούδια, χορό και κρουστά τζέμπε έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα. «Εμείς οι μετανάστες χαιρόμαστε πολύ που είμαστε εδώ σήμερα γιατί έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε να παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους», μας είπε η Κλάρα Ουμπεγκόρ από τη Νιγηρία. «Εγώ έχω δύο παιδιά. Δεν έχουν χαρτιά. Ο άντρας μου δεν έχει δουλειά δεν έχει χαρτιά. Εγώ δεν έχω επίσης δουλειά. Πήγα να ζητήσω δουλειά και το αφεντικό μου είπε ‘δεν έχει για εσένα γιατί εγώ θέλω να πάρω έναν Έλληνα’. Αυτό είναι παράλογο. Δεν έχει σημασία από ποια χώρα είναι κάποιος. Όλοι θέλουμε δουλειά για να μπορούμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Θέλουμε να έχουμε ΙΚΑ να έχουμε ασφάλιση και ζητάμε από την κυβέρνηση να μας δώσει χαρτιά. Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους τους εργάτες και πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για να ζητήσουμε από τον κ. Παπανδρέου τα δικαιώματά μας».

«Είμαι μετανάστης από τη Σενεγάλη», μας είπε ο Κάλα Σιλά. «Σήμερα ήρθαμε στη συγκέντρωση πολλοί μετανάστες από την Αφρική γιατί είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι. Η αστυνομία μας κυνηγάει, μας πιάνει, μας βάζει στη φυλακή χωρίς να μας σέβεται σαν ανθρώπους. Δεν ήρθαμε εδώ για να κλέψουμε, ήρθαμε για να δουλέψουμε. Εγώ έχω σπουδάσει πέντε χρόνια στο πανεπιστήμιο και έχω μπάτσελορ στα ΜΜΕ. Οι μετανάστες δεν είμαστε ούτε απολίτιστοι ούτε κλέφτες. Σκεφτόμαστε, διαβάζουμε, μαθαίνουμε. Δεν θέλουμε να χωρίζουν τους ανθρώπους σε Έλληνες και ξένους. Άλλοι είναι κακοί άλλοι καλοί. Ηρθαμε σήμερα στη συγκέντρωση για να φωνάξουμε σε όλο τον κόσμο ότι πρέπει να μας βοηθήσουν να είναι στο πλάι μας και όλοι μαζί να παλέψουμε για να έχουμε χαρτιά, δικαιώματα, ελευθερία γιατί η ζωή όλων των ανθρώπων έχει την ίδια αξία».

Η συμμετοχή των μεταναστών στην απεργία ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για όλο τον κόσμο που συμμετείχε στην συγκέντρωση. Σε όλη τη διαδρομή ο κόσμος που βρίσκονταν στα πεζοδρόμια στεκόταν για να τους χαιρετήσει, να σηκώσει τη γροθιά του να φωνάξει μαζί τους τα συνθήματά. Πολλοί τους πλησίαζαν για να τους ρωτήσουν πώς οργάνωσαν τόσο μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και εκείνοι τους έδιναν την Εργατική Αλληλεγγύη με το ειδικό ένθετο της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό σε έξι γλώσσες. Όταν τα μπλοκ των μεταναστών έκανε θεαματική είσοδο στο Σύνταγμα οι απεργοί που είχε πλημμυρίσει την πλατεία ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, δείχνοντας την αλληλεγγύη και τον ενθουσιασμό τους.

Ήταν ένα πρώτο βήμα που έδωσε την απάντηση απέναντι σε όλες τις ρατσιστικές επιθέσεις που προσπαθούν να διασπάσουν την εργατική τάξη και να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των μεταναστών όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτή την ενότητα προσπάθησε να διασπάσει η βάρβαρη αστυνομική επίθεση έξω από τη Βουλή κατά του μπλοκ των μεταναστών από το Μπαγκλαντές. Δεν τα κατάφεραν όμως. Το μπλοκ της Κίνησης ΕΕΡΦΑ μαζί με τους μαθητές, τα συνδικάτα και χιλιάδες κόσμο ξαναενώθηκε λίγα μέτρα πιο κάτω και βάδισε μέχρι την Ομόνοια.

«Σήμερα δώσαμε την απάντηση ενωμένοι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ρίξουμε τον καπιταλισμό και να χτίσουμε μία κοινωνία όπου οι εργάτες θα έχουν τη δύναμη μέχρι το σοσιαλισμό» φώναξε η ντουντούκα στα ελληνικά και στα αγγλικά και η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε πανηγυρικά φωνάζοντας το σύνθημα «workers united will never be defeated»! "


Ρατσιστές πατριδολάγνοι και φασιστικά αποβράσματα [με γραβάτες (βλ. ΛΑΟΣ) ή χωρίς] δεν σας περιμένουμε σας ψάχνουμε!


καλώς όρισα και καλώς σας βρήκα

φιλιαααααά


3 σχόλια:

Νίκος είπε...

"Απόψε βλέπω καθαρά τους γρίφους και τις λύσεις
στάθηκαν πλάι μου υπάκουα σκυλιά όλες οι απαντήσεις"


Υγ. Καλώς μας βρήκες σε φάση ελεύθερης κατάδυσης. Καλώς σε βρήκαμε τη
δεύτερη μέρα της Άνοιξης.
Άλλαξέ μας τα φώτα.-

morfeas είπε...

...ούτε κι εμείς σε περιμέναμε αλλά χαρήκαμε που σε βρήκαμε.
καλώς ήρθες φίλε...

kyr είπε...

...cheers guys!