Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

L'avenir de l'homme

Ένα από τα πιο γοητευτικά στοιχεία στο ανθρώπινο φαινόμενο είναι αυτό της έκπληξης. Οι άνθρωποι έχουν το χαρακτηριστικό ταλέντο να μας εκπλήσσουν. Και η έκπληξη ενίοτε είναι δυσάρεστη, μπορεί όμως κάλλιστα να είναι και ευχάριστη.

Το απρόβλεπτο της ανθρώπινης φύσης είναι που κάνει το παιχνίδι της ζωής ενδιαφέρον και διασκεδαστικό. Ποτέ δεν μπορείς να επαναπαύεσαι στα καλά, γιατί υπάρχουν και τα (απρόβλεπτα) δύσκολα. Ποτέ δεν μπορείς να απογοητεύεσαι στις δυσκολίες γιατί υπάρχουν και οι ευχάριστες εκπλήξεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις την επόμενη στιγμή.

Παρ’ όλα αυτά, μέσα στο απρόβλεπτο της ανθρώπινης φύσης, ένα στοιχείο μοιάζει να διεκδικεί το τεκμήριο της βεβαιότητας: το ποιοι είμαστε σαν άνθρωποι και πολύ περισσότερο το που οδηγεί ο ατομικός δρόμος του καθενός, προσδιορίζεται καθοριστικά από τους ανθρώπους που γνωρίζουμε και αλληλεπιδρούμε μαζί τους.

Απρόβλεπτη η ανθρώπινη φύση, απρόβλεπτος και ο δρόμος της ζωής μας. Ωστόσο και τα δύο είναι εξίσου γοητευτικά.

Γ.Π.Κ.

2 σχόλια:

Νίκος είπε...

"Έτσι είναι όμως η ζωή. Παράξενη. Αλλοπρόσαλλη. Θυμάμαι που μου’λεγε ότι ποτέ δεν ξέρεις μια κίνηση που κάνεις αν είναι σωστή ή όχι, ένα σχέδιο που καταστρώνεις αν θα πετύχει ή όχι, μια επιλογή σου αν θα ευοδωθεί ή θα αποτύχει. Τα΄λεγε αυτά και έφερνε συνεχώς ως παράδειγμα το κουτί με τα σοκολατάκια από το Forrest Gump. Μου έκανε εντύπωση που θυμόταν την ατάκα «απ’έξω» και την έλεγε με μια αστεία αμερικανική προφορά: Forrest Gump: My momma always said, "Life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Σχεδόν φώναζε στο τέλος όταν έλεγε αποφθεγματικά ότι αυτή φίλε μου είναι η ουσία, το μυστήριο και η χαρά της ζωής!!!"

Δημοσιευμένο στην Φούσκα μας, την
Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008, με τίτλο
"ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ όλη του η ζωή συνενοχή ... και πως γουστάρει"

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Εναλλακτικός τίτλος:
"Παραλλαγές σε ένα θέμα"