Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

district 9


Έψαχνα και ψάχνω να βρω τρόπο να προτείνω σε όλους την ταινία district 9. Δεν βρήκα. Κάποιοι έχουν ταλέντο όπως οι δημιουργοί της ταινίας και κάποιοι άλλοι, όπως εγώ, όχι. Ας είναι.



Αρκεί να έχεις όρεξη για σινεμά και πολιτική συζήτηση μετά. Άντε και μια βόλτα στην καθαρή πλέον παραλιακή ζώνη της Πάτρας.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΟTHON THE BACKBENCHER ΣΤΙΣ 9:28 ΜΜ


Η ανάρτηση αυτή και τα σχόλια που την συνόδευαν, διαγράφτηκε χθες το βράδυ από δικό μου λάθος. Την επαναφέρω σήμερα, αφού πρώτα επιστρέψω τους χαρακτηρισμούς περί ΦΑΣΙΣΜΟΥ σε αυτούς που μου τους απήυθυναν.
Έντάξει τώρα αγαπητέ Παναγιώτη;

17 σχόλια:

Νίκος είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...
Καθαρή; Από τι;

ή μήπως δεν βλέπω καλά το βράδυ;
23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 10:32 ΜΜ

Νίκος είπε...
Αναμένω κι εγώ μια διευκρινιστική δήλωση αγαπητέ backbencher.
Καθαρή; Από τι;
Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον ν'ακούσουμε τις απόψεις σου για το θέμα.
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 1:04 ΜΜ

Νίκος είπε...

Οthon the Backbencher είπε...
από παράγκες και διαστημόπλοια
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 1:21 ΜΜ

Νίκος είπε...
Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι ...
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 1:40 ΜΜ

Οthon the Backbencher είπε...
μόνο οι δυο μας?
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 1:56 ΜΜ

Νίκος είπε...

Νίκος είπε...
Υπάρχει και το άλλο:

Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις,
όλη η Ελλάδα μια ατέλειωτη παράγκα ...

Σοβαρά τώρα:
Δεν ήσουν σαφής. Σαν το Τζωρτζ Παπαντρέους ένα πράμα. Τι εννοείς "καθαρή από παράγκες";
Περιμένω μια διευκρινιστική δήλωση, όχι χρησμούς.
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 2:10 ΜΜ

wgibson είπε...
μη παιζουμε κρυφτο

βλεποντας το district 9
σιγουρα ο πισωπαγκιτης εννοει τους αφγανο-σομαλους,οι οποιοι πλεον απουσιαζουν απο την καθημερινοτητα των Πατρινων

τωρα που βρισκονται ή αν θα ξαναγυρισουν
και με ποιες διαθεσεις
(οπως αποχωρει στην ταινια ο alien(εξωγηινος, αλλοδαπος)

ουδεις γνωριζει
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 4:21 ΜΜ

morfeas είπε...
η Πάτρα ακόμα "βρώμικη" είναι...
...μάλλον δεν την λέρωναν οι μετανάστες

η ταινία όμως είναι super!!!
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 4:55 ΜΜ

Νίκος είπε...

ΓΠΚ είπε...
Ποτέ δεν την "λέρωσαν"¨οι μετανάστες όσο την λέρωσαν μερικοί ντόπιοι...

Να θυμηθώ έτος; Να θυμηθώ σχολείο; Να Θυμηθώ υπουργό παιδείας; Ή μήπως να θυμηθώ πρωθυπουργό;

Πάντως και λίγη φασίνα σε αυτή την πόλη δεν θα έβλαπτε!

Σε κάθε περίπτωση προσέχετε ποια "παιδιά" αφήνετε να "καθαρίζουν" στην πόλη σας!!!
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 6:06 ΜΜ

Νίκος είπε...
Οι κύκλοι με τα μαύρα κέντρα, που εμφανίζονται ως πολίτες ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ, τα παιδιά με τις μαύρες κουκούλες και τα ναζιστικά σύμβολα, αυτοί είναι οι οπαδοί της καθαρ(ι)ότητας (της φυλής).
Δηλώνω οπαδός της παράγκας, παραμένω πιο καθαρός.

Εσύ backbencer τι δηλώνεις δεν μας είπες.
Μου θυμίζεις τον ποιητή ...
ΣΑΠΙΑ ΜΙΣΟΛΟΓΑ ΚΑΙ ΤΡΥΠΙΟΙ ΣΤΙΧΟΙ.
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 6:12 ΜΜ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...
ΕΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ "ΒΡΩΜΙΖΑΝ" ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. ΑΥΤΗ Η 'ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ'.

Υ.Γ. ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ
25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 6:52 ΜΜ

Νίκος είπε...

Νίκος είπε...
Έμαθες τα νέα Μπακμπέντσερ;

Αυτοί που σου βρώμισαν την πόλη σου, μεταφέρθηκαν στην Ηγουμενίτσα. Εκεί στήθηκε η "νέα Πάτρα". Και δεν πήγαν εκεί με διαστημόπλοιο.

Που είσαι όμως;
25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 7:32 ΜΜ

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ είπε...
α) Την έκανε με το φασιστόπλοιο;

β) Τον απήγαγαν αριστεροί εξτρεμιστές - τρομοκράτες;

γ) Τον απήγαγαν μέλη της Αφγανο-σομαλικής μαφίας;

δ) Είδε στο διάβα του μετανάστες και πήγε να πλυθεί;

ε) Τον κάλεσε ο Καρατζαφύρερ στο γραφείο του για να του αποδώσει φόρο τιμής για τις απόψεις του;
25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 7:54 ΜΜ

Νίκος είπε...

Οthon the Backbencher είπε...
Aγαπητέ Δον,

Ελπίζω να είδες και να απόλαυσες την ταινία. Ελπίζω επίσης να εντόπισες την πολιτική της χροιά και τα αντιρατσιστικά της μηνύματα. Ελπίζω επίσης, αν είσαι Πατρινός να έκανες και εσύ τις προφανείς αντιστοιχίες: τον καταυλισμό στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας me τον (εξωγήινο) καταυλισμό της ταινίας. Για μένα τουλάχιστον η ομοιότητα στην λήψη από το ελικόπτερο ήταν κραυγαλέα και με συγκλόνισε. Ελπίζω να κατάλαβες ότι το σχόλιο μου για "καθαριότητα" ήταν μεταφορικό. Δυστυχώς φίλε μου βιάστηκες πολύ και τελείωσες γρήγορα.
Προφανώς από την κάψα σου ήθελες να βρείς γρήγορα κάποιον "αγανακτισμένο πολίτη" και να του την πεις για τα εθνικιστικά του πιστεύω. Δυστυχώς, για σένα δηλαδή, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είμαστε και στην ίδια πλευρά. Ελπίζω αν και δεν είμαι γιατρός αυτό που σου πειράξαν στο κεφάλι κάποια μέρα να σε αφήσει να δεις και την δική μας πλευρά
Οι απαντήσεις μου στα ερωτήματα σου ειναι α) όχι, β) όχι, γ) όχι, δ) όχι, ε) όχι αν και νομίζω ότι την στιγμή που τις έγραφες αλλού αποσκοπούσες και όχι στην απάντηση μου. Εγώ πρότεινα μια ταινία στην βάση της αντιρατσιστική και ταυτόχρονα πολύ πρωτότυπη. εσύ?
25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 11:50 ΜΜ

Νίκος είπε...

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ είπε...
Backbencher,

Σε διαβεβαιώνω ότι και είδα και απόλαυσα την ταινία. Ως άνθρωπος μέσης ευφυΐας (δεν είμαι ξεφτέρι ανώτερης ευφυΐας σαν και του λόγου σου), σε ενημερώνω ότι αυτό που εγώ κατάλαβα/εντόπισα ως «πολιτική χροιά» (sic) είναι αυτό που σου γράφει πιο πάνω ο ομοτράπεζός σου νταμπλγιου γκιμπσον:


βλεποντας το district 9
σιγουρα ο πισωπαγκιτης εννοει τους αφγανο-σομαλους,οι οποιοι πλεον απουσιαζουν απο την καθημερινοτητα των Πατρινων
τωρα που βρισκονται ή αν θα ξαναγυρισουν
και με ποιες διαθεσεις
(οπως αποχωρει στην ταινια ο alien(εξωγηινος, αλλοδαπος)
ουδεις γνωριζει


Μην παίζεις κρυφτό φίλε.
Πέταξες μια ρατσιστική μαλακία και επειδή σε «φάγανε» τα φιλαράκια σου, την παίρνεις πίσω με άκομψο τρόπο. Αδυνατείς να υποστηρίξεις τις αηδίες που έχεις στο δικό σου κεφάλι.
Μην ξεχνάς ότι δεν υπάρχει ρατσιστής (ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ – μην τα μπλέκεις τα δυο αυτά επικίνδυνα παιχνιδάκια!!!) που να μην δηλώνει ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ και αμέσως μετά ή πριν, όπως εσύ, να μην ξερνάει ρατσιστικές φράσεις και υπονοούμενα. Ρατσιστικός εμετός φίλε.

Ε, λοιπόν ΕΙΣΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ, αλλά δεν βρήκες το θάρρος να υποστηρίξεις την θέση σου. Λυπάμαι.
Οι ερωτήσεις μου ήταν ρητορικές, δεν χρειαζόταν να απαντήσεις, για να μην μπεις στον κόπο να πεις ψέματα.
Οι απαντήσεις σου δεν με ενδιαφέρουν, κανέναν δεν ενδιαφέρουν. Τα ρατσιστικά υπονοούμενα με ενδιαφέρουν, μας ενδιαφέρουν όλους.
Τέλος, σου λέω ότι με τις ερωτήσεις αυτές αποσκοπούσα στην γελοιοποίηση των θέσεών σου. Αν κρίνω από την απάντησή σου ο στόχος μου πέτυχε.
Αφού θες να σου προτείνω ταινία, θα έλεγα να δεις καμιά κωμωδία, να αποκτήσεις λίγο χιούμορ, να γελάσεις λιγάκι ρε παιδί μου, γιατί τα νεύρα σου πρέπει να είναι τσαντάλια και τα βάζεις με ανυπεράσπιστους συνανθρώπους μας.
Λυπάμαι.

Ευτυχώς οι υπόλοιποι δω μέσα αντιδράσατε.
26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 7:55 ΜΜ

Νίκος είπε...

Οthon the Backbencher είπε...
Σου επαναλαμβάνω πως κάνεις λάθος αλλά προφανώς δεν θές να το παραδεχθείς. Πρέπει να το επαναλάβω γιατί δυστυχώς ακολουθώντας τατκτικές κοινού συκοφάντη και λασπολόγου μου αποδίδεις χαρακτηρισμούς πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας σου ενώ αντίθετα το δικό μου ψευδώνυμο αντιστοιχεί στο ονοματεπώνυμο μου. Αυτά περί θάρρους για υποστήριξη των απόψεων μου τις οποίες επιμένεις να διαστρεβλώνεις ενώ στο προηγούμενο μήνυμα σου εξήγησα αναλυτικά τις θέσεις μου.
Επειδή δεν έχω δικαιώματα administrator στο blog και επειδή ο χρήστης Δον Κιχώτης προφανώς δεν έχει το θάρρος να μας αποκαλύψει την ταυτότητα του θέλω να διαγράψετε το μήνυμα του γιατί είναι υβριστικό και προσβλητικό για το πρόσωπο μου. Προφανώς θέλει να προκαλέσει κάτι άλλο αλλά νομίζω πως το παρατράβηξε.
27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 5:22 ΜΜ

Οthon the Backbencher είπε...
Φίλε Νίκο ελπίζω να πήρες την διευκρινστική απάντηση μου που τόσο πολύ επιθυμούσες αφού δεν σταμάτησες να με ρωτάς για αυτή αν και φαίνεται κάπως γελοίο μετά από τόσο καιρό και τόσες συζητήσεις μεταξύ μας (ελπίζω χωρίς σάπια μισόλογα και τρύπιους στίχους) για το πρόβλημα των Αφγανών να αναζητάς τώρα μέσω του ιστολογίου την θέση μου και τι πρεσβέυω, καθώς να μετέφρασες το επίμαχο σχόλιο μου ως ανακούφιση από μέρους μου για την "καθαρή" πλέον εικόνα της παραλιακής μας ζώνης. Εκτός αν εγώ σου έλεγα άλλα ή άλλα άκουγες. Ας είναι. Είμαι σίγουρος ότι συτή την φορά με κατάλαβες.

P.s. (1) Ελπίζω να ευχαριστήθηκες την ταινία το Σ/Κ. Είμαι σίγουρος ότι τέτοιου είδους ταινίες παρακολουθούν οιΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ πολίτες, τα παιδιά με τις μαύρες κουκούλες και τα ναζιστικά σύμβολα, οι οπαδοί της καθαρ(ι)ότητας (της φυλής) όπως λές.
(2) Εκτίμησα ιδιαίτερα την αντίδραση σου στην ρατσιστική μου μαλακία όπως λέει και ο φίλος Δον
27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 6:48 ΜΜ

Νίκος είπε...

Νίκος είπε...
Όθωνα,

την ταινία δεν την είδα και ως εκ τούτου δεν έχω άποψη για τα ζητήματα της καθαριότητας, που αυτή πραγματεύεται. Για το λόγο αυτό άλλωστε ζητούσα επιμόνως μια διευκρινιστική δήλωσή σου.
Επαναλαμβάνω "μια διευκρινιστική δήλωση" ζήτησα και όχι τις απόψεις σου για τον ρατσισμό, τον εθνικισμό κλπ. Αυτές τις ξέρω και δεν χρειαζόταν να τις αναλύσεις (σε μένα τουλάχιστον).

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ,
για μας που γράφουμε με όνομα και επώνυμο, που κουβαλάμε το βάρος των επιλογών μας, που ελεγχόμαστε και ενίοτε απολογούμαστε για όσα υποστηρίζουμε, η επιλογή ενός ψευδώνυμου φαντάζει πράγμα δύσκολο!!!
Θεωρώ ότι σου πήρε κάποια ώρα μέχρι να επιλέξεις το συγκεκριμένο ψευδώνυμο, ανάμεσα σε τόσα και τόσα άλλα.
Σε πληροφορώ ότι η επιλογή σου σε δικαιώνει και βρίσκεται σε ΑΠΟΛΥΤΗ ταύτιση με τα γραφόμενά σου.

ΠΟΛΕΜΑΣ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥΣ.

Συνέχισε να το κάνεις, είναι δικαίωμά σου. Μπορείς να το κάνεις όμως με πιο κόσμιο τρόπο, με ωραιότερες εκφράσεις και κυρίως χωρίς αναφορές σε ξερατά κλπές δυσάρεστες ανθρώπινες δραστηριότητες. Να το κάνεις με μια δόση πολιτισμού βρε χιουμορίστα και όχι με υφάκι δασκαλίστικο και το δείκτη του χεριού σου μπροστά στα πρόσωπά μας.

Να ξέρεις ότι ο Όθωνας δεν κάνει τόσο εύκολα πίσω όταν πιστεύει σε κάτι. Αν πιστεύει σε κάτι βέβαια !!! (το πιασες το αστείο χιουμορίστα;)
Να ξέρεις επίσης ότι εκτός από τα μισόλογα και τους τρύπιους στίχους υπάρχουν και τα άρρωστα μυαλά, που βλέπουν παντού συνομωσίες και εχθρούς. Θέλω να ελπίζω ότι δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία (σ.σ. την δεύτερη).
Σταματάω εδώ, μην με υποχρεώσεις να επανέλθω, θα ακούσεις λόγια σκληρά.-
28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 10:17 ΠΜ

Νίκος είπε...

wgibson είπε...
Racism is the belief that race is the primary determinant of human traits and capacities and that racial differences produce an inherent superiority of a particular race.(wikipedia)

Απο οσα γνωριζω ο ΟΤΗΟΝ δεν υποστηριζει κατι τετοιο,
οποτε ρατσιστικοι εμετοι και λοιπα γαστρικα υγρα μαλλον γυρνανε εκει που πρεπει.
Επισης, να ξερουμε και κατι αλλο,
η απολυτη σκεψη πολλες φορες γυρναει μπουμερανγκ σ αυτον που την εκφραζει οποτε μην κανουμε ασπρομαυρες σκεψεις σε ενα γκρι κοσμο...

Τωρα ο καθεις ειναι ελευθερος να γραφει οτι θελει και να λεει οτι θελει αλλα να θυμαται οτι :
το δικαιωμα του να ομιλει δεν περιλαμβανει την υποχρεωση μας να τον λαμβανουμε στα σοβαρα...
28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 12:51 ΜΜ

wgibson είπε...
α και οχι ad hominem επιχειρηματα παιδια, φτανει πια...
28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 1:26 ΜΜ

Νίκος είπε...
Κυρ-Παναγιώτη εσείς τι λέτε για όλα αυτά τα περίεργα;
28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009 8:14 ΜΜ

Unknown είπε...

Αντί άλλης, βαρύτερης, απάντησης, στον "δημοκράτη διαχειριστή" του ιστολογίου.

"Περί της ελευθερίας του λόγου...

… Ακόμη κι αν όλοι οι άνθρωποι, εκτός από έναν, είχαν την ίδια γνώμη, δεν θα είχαν το δικαίωμα να φιμώσουν αυτόν τον ένα, όπως ακριβώς αυτός δεν θα είχε το δικαίωμα, αν διέθετε την απαιτούμενη δύναμη, να φιμώσει όλους τους άλλους. Το ιδιαίτερο πρόβλημα με την παρεμπόδιση της έκφρασης μιας γνώμης είναι ότι πλήττει όλο το ανθρώπινο είδος, τόσο τη μέλλουσα όσο και την παρούσα γενιά - εκείνους που υποστηρίζουν αυτή τη γνώμη, αλλά ακόμη περισσότερο εκείνους που διαφωνούν μ' αυτή. Αν η γνώμη είναι σωστή, τότε χάνουν την ευκαιρία να αντικαταστήσουν το σφάλμα με την αλήθεια. Αν είναι λαθεμένη, τότε στερούνται κάτι που είναι εξίσου ωφέλιμο: τη δυνατότητα διαυγέστερης αντίληψης και πιο ζωηρής εντύπωσης της αλήθειας, που είναι αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεταξύ αλήθειας και σφάλματος... Το περίεργο είναι ότι οι άνθρωποι δέχονται την εγκυρότητα των επιχειρημάτων υπέρ της ελεύθερης συζήτησης, αλλά δεν εγκρίνουν να «ωθούνται στα άκρα». Δεν μπορούν να αντιληφθούν πως οι προβαλλόμενοι λόγοι, αν δεν ισχύουν σε κάποια ακραία περίπτωση, δεν ισχύουν σε καμιά περίπτωση...».
Τζον Στιούαρτ Μιλ
«ΠερίΕλευθερίας»,1859
(Στα ελληνικά: Εκδόσεις Επίκουρος, 1983, μτφ. Νίκος Μπαλής)

Νίκος είπε...

Ελαφριά απάντηση από τον "φασίστα διαχειριστή" του ιστολογίου.

"Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι, ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες..."
Bertrand Russell

Νίκος είπε...

Σε ενημερώνω ότι διατηρώ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ για το αν ισχύει το παραπάνω απόσπασμα του JS Mill. Εσύ, αντίθετα, πρέπει να είσαι γεμάτος αυτοπεποίθηση!!!
Αναμένω ...

Νίκος είπε...

Περίμενε, σου'ρχεται κι άλλο.

Unknown είπε...

Εάν εξ αφορμής (ή μήπως εξ αιτίας ;;;) ενός σχολίου μου προέκυψε ότι ο διαχειριστής του ιστολογίου είναι "φασίστας" και ο συνοιδοπόρος του "ρατσιστής", φοβάμαι τί μπορεί να ακολουθήσει εάν ξανακάνω σχόλιο ...

Νίκος είπε...

Άσε ρε φίλε Παναγιώτη τις κλάψες και τους φόβους.
Ξανακάνε σχόλιο άφοβα, στείλε και το mail σου να γίνεις μέλος στη φούσκα και να αναρτάς ελεύθερα τις απόψεις σου.
Αρκεί αυτές να ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Και εξηγούμαι:

1. Ρίξε μια ματιά στα εξερχόμενα sms σου και θα βρεις το μήνυμα περί φασιστών,μην με υποχρεώσεις να το "ανεβάσω" εγώ.
2. Ρίξε μια ματιά στο σχόλιό σου της 8.21 "...Αντί άλλης, βαρύτερης, απάντησης, στον "δημοκράτη διαχειριστή" του ιστολογίου." και διευκρίνησέ μου τι σημαίνει η φράση δημοκράτη διαχειριστή σε εισαγωγικά.

Άρα κάνε σχόλια, γίνε μέλος και γενικά κάνε ότι γουστάρεις. Ωστόσο να ξέρεις ότι αν είσαι κατεργαράκος, ψευταράκος και προσβλητικούλης, θα την "ακούς".

Και κάτι τελευταίο: Αφού όλοι ξέρουμε ότι ΔΕΝ την κατέχεις τη ρημάδα τη φιλελεύθερη ιδεολογία, γιατί την επικαλείσαι;
Κάτι σε Παπανδρέου ή Πάγκαλο θα σου πήγαινε καλύτερα.

scarface είπε...

Είδα την ταινία District 9 και χωρίς αμφιβολία είναι καταπληκτική.

Αν και δεν είμαι Πατρινός βλέποντας την ταινία σκέφτηκα την αντιστοιχία με τους μετανάστες στο λιμάνι.

Η όλη αντιπαράθεση που έχετε στα σχόλια είναι και αυτή μέσα στο σενάριο της ταινίας άλλωστε.

O Νίκος στο ρόλο του κεντρικού ήρωα που τον καταδιώκουν όλοι και ενώ στην αρχή προσπαθεί να εξηγήσει τι του έχει συμβεί στο τέλος περνάει στο άλλο στρατόπαιδο και δίνει τη μάχη του σαν σύμμαχος με τους Αφγανούς εεεε ...με τα άλιενς εννοώ.

p.s
What about triimero at Igoumenitsa?