Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Τι λές; Παίζουμε ακόμα μια παρτίδα;

Σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που αναρτήθηκε πιο κάτω, θέλω να σημειώσω τα εξής, με την αυτονόητη υπενθύμιση ότι όσα γράφω αποτελούν σκέψεις εντελώς συμπληρωματικές στην νηφάλια και εύστοχη προσέγγιση του φίλου Camileri.
Αυτό που κατά την άποψή μου ξεχωρίζει έναν καλό δικηγόρο από έναν απλά καλό νομικό, είναι και η ικανότητα πρόβλεψης πιθανών αντιδράσεων ή/και συνεπειών, που μπορεί να επιφέρει η κατάθεση ενός δικογράφου, όπως στην προκειμένη περίπτωση η κατάθεση μιας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων με το συγκεκριμένο περιεχόμενο. Τούτο δε διότι, ιδιαίτερα στις υποθέσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος, ακόμα και στην ευκταία για τους αιτούντες περίπτωση ευόδωσης της αίτησης, κανείς οφείλει να καταδείξει τα επιχειρήματα των εντολέων του με τρόπο, που να μην θίγεται μια πλατιά μάζα πολιτών. Γιατί ακόμα και στην περίπτωση που κερδίσεις στο δικαστήριο, αν έχεις χάσει κοινωνικά, οι συνέπειες δυνητικά είναι ολέθριες.
Κοντολογίς, ο καλός δικηγόρος εκτός από τον νόμο, μπορεί και οφείλει να κάνει και μια μελέτη κόστους – οφέλους για τον εντολέα του.
Αυτό είναι καθήκον για έναν δικηγόρο, ιδιαίτερα δε για έναν δικηγόρο του αστικού δικαίου, του οποίου η δουλειά δεν εξαντλείται στην προφορική υπεράσπιση μιας υπόθεσης στο ακροατήριο, αλλά προϋποθέτει και την επίπονη χάραξη στρατηγικής μέσω της σύνταξης ενός ή και περισσότερων δικογράφων.
Αυτά. Με αγάπη.

Υγ1. ( ... δύσκολες βάρδιες, κακός ύπνος και μαλάρια).
Η βδομάδα που έφυγε ήταν πιο δύσκολη από άλλες. Κάποιοι από σας ξέρετε ότι ο μικρός την Τετάρτη το βράδυ μπήκε στο νοσοκομείο. Ευτυχώς τώρα «είναι έξω και είναι καλά».
Αυτό που δεν είναι καθόλου καλά είναι το σύστημα υγείας. Ακόμα χειρότερα όμως είναι οι άνθρωποι που το διαφεντεύουν. Αρχομανείς, χωρίς ποιότητα, χωρίς ίχνος πολιτισμού και ευαισθησίας, ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΆ ανίκανοι να υπηρετήσουν τον ασθενή. Άνθρωποι εντός εισαγωγικών, δηλαδή ανθρωπάκια θρασύδειλα.
Με ένα αποτέτοιο ανθρωπάκι, κάποιον Παπα…κάτι, υποδιευθυντή στην παιδιατρική του Πανεπιστημιακού, θα ασχοληθώ την επόμενη βδομάδα, εξαιτίας ενός επεισοδίου, που αν ήμουν παρών ΘΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑΓΑ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ.
Ο ξιπασμένος καθηγητής με την αποκρουστική στολή του καρδινάλιου θα μείνει γυμνός.

Υγ2. Γιατρέ δεν σε ενημέρωσα γιατί ένιωσα ότι ήταν μάταιο. Ένιωσα ότι δεν μπορούσε να γίνει ΤΙΠΟΤΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: