Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Money, get away........Money, its a gas.........

αν το εχετε δει προσπεράστε το , αν όχι αφιερώστε λίγο χρόνο
περιμενω εννοείτε και σχόλια..........


thanx to kepik.gr

3 σχόλια:

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Εκπληκτικό!

Ιδιαίτερα χρήσιμοι οι σύνδεσμοι στο δικτυακό τόπο της ταινίας (http://moneyasdebt.net/).

Παραφράζοντας Χριστόφορο Ζαραλίκο ("Είναι μια ώρα δύσκολη", καθημερινές 13:00-14:00 στο Κρατικό Ραδιόφωνο): αν λάβετε υπ' όψη σας όλα αυτά, εσείς ακόμα ψάχνετε ποιος είναι δεξιός και ποιος αριστερός;

Θα πρότεινα μια συνδυασμένη "ανάγνωση" της παρούσας ανάρτησης με τα ακόλουθα από προηγούμενες της Φούσκας:
1) Ο Αιώνας του Εαυτού
2) Gangs of America
3) Economics for Real People
καθώς επίσης και:
α) The Corporation (http://www.thecorporation.com/),
b)Confessions of an Economic Hit Man (http://en.wikipedia.org/wiki/Confessions_of_an_Economic_Hit_Man) είτε το βιβλίο είτε την ομώνυμη ταινία του Κούλογλου.

Τα ανωτέρω θα συνέθεταν τη βάση για ένα σύγχρονο μάθημα "Εφαρμοσμένης Πολιτικής Οικονομίας" στο πλαίσιο του πάλαι ποτέ "Ελεύθερου Πανεπιστημίου".

wgibson, σε ευχαριστώ για την ανάρτηση, με έφερε στα ίσια μου!

ΓΠΚ

ΥΓ (προς Όθωνα): αν και για άλλη (την εξισωτική) αριθμητική μιλούσα, νομίζω ότι και πάλι θα πρέπει να επιμείνω. Με καθαρά μαθηματικούς όρους δεν υπάρχει πρόβλημα! Τα μέλη της Φούσκας είναι μια χαρά, απλά τα έπιασε η κρίση του χειμερινού σταβλισμού! Με το πρώτο χλωρό χόρτο θα είναι εντάξει.
ΥΓ (προς ανώνυμο): αν και ήθελα να αποφύγω τους ανώνυμους διαλόγους θα πω μια κουβέντα (καλοπροαίρετα, γιατί αυτά που γράφεις αφήνουν μία υποψία ότι μπορεί να αξίζει τον κόπο - αν ακούς και πιστεύεις Active Member κάτι λέει). Πάλεψε τη για να μπορείς "να κάνεις παρέα" ή να "πολεμήσεις" (το ίδιο κάνει - δημιουργικά και τα δύο) τις ΙΔΕΕΣ που κυκλοφορούν στη Φούσκα. Η "προσωποποίηση" των αναρτήσεων δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, ούτε και η εκτονωτική κριτική για τα "συγγραφικά εγώ" μας. Αν μπορείς να αντέξεις να κάνεις παρέα τις ΙΔΕΕΣ θα (ξανα)πρότεινα να φτιάξεις ένα λογαριασμό και να έρθεις. Όχι όμως για να την "πέφτεις" προσωπικά στον Η.Θ. γιατί τότε θα εξακολουθούσα να έχω πρόβλημα και με σένα και με τη Φούσκα που σου επιτρέπει τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Στο δρόμο, στα γήπεδα και στα ΜΠΛΟΓΚ είναι πολύ εύκολο να στήσεις καβγά αλλά πάρα πολύ δύσκολο να στρώσεις διάλογο.
ΥΓ (προς τη Φούσκα at large): "Έρχεται ο παππούς" ("Πολίτικη Κουζίνα")...

NikSpanos είπε...

Γιώργο ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια , ελπίζω να ξεφύγαμε από την εσωστρέφεια......

όσο αφορά το βίντεο , προς το τέλος με χαλάει λίγο η νότα συνομωσιολογιας που αφήνει.......

ΓΙΩΡΓΟΣ είπε...

Συμφωνώ με την παρατήρηση σου.

Ακόμα και για τον "Αιώνα του εαυτού" έχω αντιρρήσεις για το πλασάρισμα του θέματος το οποίο (πλασάρισμα αλλά και το θέμα) χωράει πολύ συζήτηση.

Ωστόσο δεν παύει σαν ερέθισμα να είναι σημαντικό. Εξάλλου αυτό που πιστεύω για την Φούσκα, για το πάλαι ποτέ "Ελεύθερο Πανεπιστήμιο" αλλά και για την ορθολογιστική συζήτηση γενικότερα είναι ότι τίποτα (σε αυτά τα τρία πεδία) δεν πρέπει να καταπίνεται αμάσητο: γι' αυτό και έκανα επισήμανση για τα links.

Πάντως όσο και αν ξεφεύγουν προς το παράλογο ή τη μυθοπλασία, οι θεωρίες συνωμοσίας επί του θέματος δεν είναι τόσο μακρυά από την πραγματικότητα. Για παράδειγμα από το The Gangs of America είναι χαρακτηριστικό ότι η νομολογία που καθιέρωσε "ατομικά" συνταγματικά δικαιώματα για τις απρόσωπες εταιρείες δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μία σειρά μικρές συνωμοσίες (αρχικά των εταιριών του σιδηροδρόμου και αργότερα άλλων) με την συνεργασία των σκοτεινών δυνάμεων απονομής συνταγματικής δικαιοσύνης!

Είπα ότι "με έφερες στα ίσια μου" γιατί θα μπορούσε το βίντεο σου να προκαλέσει μερικές δημιουργικές αναρτήσεις από όλους μας! Εις αναμονή...

Κατά τα γνωστά (της σχετικής διαφήμισης) θα έλεγα:

...keep blogging...

και μπορεί, σε δυο τρεις αναρτήσεις πιο κάτω, να μην μοιάζουμε πλέον με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ως προς την εσωστρέφεια!).

Φιλικά,
ΓΠΚ

ΥΓ 1: Ο γνωστός (πολύτεκνος) πατέρας που είναι; Γιατί με άφησε μόνο υποχρεώνοντας με να πατήσω τον λόγο μου (περί αποχώρησης);
ΥΓ 2: Μήπως ο Παράκελσος σχεδίαζε ταξίδι σε γειτονικό νησί; Αν ναι να το ξεχάσει! Αν απορεί γιατί να με πάρει τηλέφωνο!