Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

"Η πόλις εάλω"

Πέμπτη, 22 Ιανουάριος 2009

ΟΣΟΙ ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/01 Κ ΩΡΑ 18:00 Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ " ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕ "ΔΑΝΑΟΣ" ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΑΣ.ΕΠΕΙΔΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ.

http://drasisahaiwn.blogspot.com/

ΑΝΑΦΟΡΑ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών


ΑΝΑΦΟΡΑ- ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Της Κίνησης Υποστήριξης Δικαιωμάτων Μεταναστών , Μεταναστριών .

…………………………………………

Είναι γνωστή η οχληρή, ιδίως για περίοικους, διαμορφωμένη πραγματικότητα του καταυλισμού των Αφγανών προσφύγων στον Μείλιχο. Το πρόβλημα έπρεπε να λυθεί σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών της 5.12.2006, όλων των παρατάξεων, Καράβολα , Φλωράτου , Πελετίδη και να είχε δημιουργηθεί εντός πόλεως οργανωμένος χώρος φιλοξενίας με παράλληλη ως τη δημιουργία του, φροντίδα περιοίκων και προσφύγων . Αναλγησία και αδιαφορία των αρχών πέταξε στο καλάθι των αχρήστων την απόφαση με συνέπεια την ένταση.
Όμως τα δίκαια των περιοίκων χάνονται όταν φτάνουν στο σημείο να λάβει σωματείο ορισμένων εξ αυτών την επικίνδυνη επωνυμία «Εάλω η Πόλις» σα να είχε εγκατασταθεί στο Δημαρχείο ο Μεχμέτ ο κατακτητής και ο Παντοκράτωρ να είχε ξαναγίνει τζαμί. Η επωνυμία σωματείου στρεφομένη όπως φέρεται κατά των προσφύγων προερχόμενων από εμπόλεμη χώρα, μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, προκαλεί φίλες ισλαμικές χώρες και κάθε νουνεχή και δημιουργεί κινδύνους αντεκδικήσεων. Η επωνυμία είναι ένα παραπλανητικό σήμα με σημαινόμενο ότι πρέπει να διεξαχθεί ένας «δίκαιος πόλεμος» υπέρ βωμών και εστιών. Η ιστορία απέδειξε ότι αποδοχή αναγκαιότητας δίκαιου πολέμου σημαίνει κι αποδοχή αναστολής ηθικών κανόνων. Αναστολή ηθικών κανόνων ήταν η εκδίωξη με μπαστούνια και φακούς ανθρώπων που είχαν καταφύγει σε γιαπιά για να γλιτώσουν από τις πνευμονίες καταρρακτώδους βροχής. Συγγενές ρωμαϊκό σλόγκαν με την επωνυμία του σωματείου είναι το Ρωμαϊκό «Η σωτηρία της πατρίδας είναι ο υπέρτατος Νόμος» που ενέπνευσε σφαγείς δικτάτορες .
Κύριε Εισαγγελεύ, ο Νόμος σας παρέχει το δικαίωμα να ελέγξετε τους σκοπούς και ιδίως την επωνυμία του σωματείου αυτού κατά τη συζήτηση της εγκρίσεώς του ώστε να είναι σύννομη κι όχι διχαστική , κατά των χρηστών ηθών και να μην παραβιάζει τον Νόμο 927/1979 όπως τροποποιηθείς ισχύει περί κολασμών πράξεων ή ενεργειών που άγουν σε φυλετικές διακρίσεις.
Για να λυθεί επιτέλους ειρηνικά το πρόβλημα, αφού δε στέργει Δήμος και Νομαρχία στην επίλυσή του, σας επισυνάπτουμε κατάσταση με ακίνητα του Δήμου, όπου τουλάχιστον θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν οι ανήλικοι τους οποίους επιτροπεύετε.
Ζητούμε ακόμα, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που έχετε, να φροντίσετε ώστε η Αστυνομία να διευκολύνει τους πρόσφυγες, με προσωπικό, έντυπα και μεταφραστές ώστε να δύνανται να ζητούν άσυλο ή παροχή προστασίας σύμφωνα με τα Π.Δ. 90,96/2008 και να λάβουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι πληροφορίες μας είναι ότι η αστυνομία αποσιωπά τα δικαιώματά τους και επείγεται να τους απελάσει ακόμα και αν κινδυνεύουν στη χώρα της εκδίωξής τους με φυλάκιση ή και θάνατο.
Ζητούμε επίσημο αντίγραφο της αναφοράς μας .


ΠΑΤΡΑ 25.11.2008
http://kinisiyperaspisis.blogspot.com
ΚΙΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

Εγώ Παρασκευή απόγευμα είμαι οff. Πάω Δαναό .

Δεν υπάρχουν σχόλια: