Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Πάγκαλος και Intifada


Στο παρελθόν έχει συνδέσει το όνομά του με ύποπτες υποθέσεις. Για παράδειγμα δεν είναι λίγοι αυτοί, που τον έχουν κατηγορήσει για προδοσία, αναφορικά με την παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία. Άλλες φορές έχει υποχρεωθεί να "πάρει πίσω" δηλώσεις, που έχει κάνει σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων ή ηγετών ξένων χωρών.
Θεωρώ πως αν ήταν τώρα ΥπΕξ δεν θα έστελνε την επιστολή που ακολουθεί, ωστόσο είναι σημαντικό που την στέλνει ως βουλευτής στην παρούσα συγκυρία.


Δελτίο Τύπου

Η Πρεσβεία του Ισραήλ έστειλε στον Θεόδωρο Πάγκαλο τρία μπουκάλια κρασί ως δώρο εορτών με τις ευχές του Πρέσβη κυρίου Αλί Γιάχια.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος επέστρεψε αυτό το δώρο και ευχαρίστησε τον Πρέσβη με το ακόλουθο γράμμα:

Αγαπητέ Κύριε Πρέσβη
σας ευχαριστώ για τις τρεις φιάλες κρασιού που μου στείλατε ως δώρο εορτών.
Εύχομαι σε σας, την οικογένειά σας και σε καθέναν στην Πρεσβεία σας ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο. Υγεία και πρόοδος σε όλους σας.
Δυστυχώς παρατήρησα ότι το κρασί που στείλατε, έχει παραχθεί στα Υψώματα του Γκολάν. Έχω διδαχθεί απ’ όταν ήμουν πολύ νέος να μην κλέβω και να μην δέχομαι τα προϊόντα κλοπής. Γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να δεχθώ αυτό το δώρο και πρέπει να σας το επιστρέψω.
Όπως γνωρίζετε, η χώρα σας κατέχει παρανόμως τα Υψώματα του Γκολάν τα οποία ανήκουν στην Συρία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αλλά και με πολυάριθμες αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας.
Με την ευκαιρία αυτή εκφράζω την ελπίδα μου ότι το Ισραήλ θα βρει ασφάλεια εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του και οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Χαμάς ή οποιονδήποτε άλλον θα περιοριστούν και θα πάψουν οριστικά αλλά ελπίζω επίσης ότι η κυβέρνησή σας θα σταματήσει να εξασκεί πολιτική συλλογικής τιμωρίας η οποία εφαρμόστηκε σε μαζική κλίμακα από τον Χίτλερ και τις στρατιές του.
Πράξεις όπως αυτές που συμβαίνουν τούτες τις μέρες από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς στη Γάζα μας θυμίζουν ολοκαυτώματα όπως εκείνα των Καλαβρύτων, του Δοξάτου ή του Διστόμου και οπωσδήποτε εκείνο του γκέτο της Βαρσοβίας.
Με αυτές τις σκέψεις, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου για εσάς, τον ισραηλινό λαό και όλους τους λαούς της δικής μας περιοχής του κόσμου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=lxNrAXxxiy0

Ανώνυμος είπε...

παρακελσος
Θα συμφωνησω και με το σχολιο του Νικου γυρω απο το αρθρο και με την πραξη του πρωην υπουργου.Απλα ,οσον αφορα τις πολιτικες του κινησεις ,θα υπενθυμισω οτι συνηθως προκειται για....."ΠΑΓΚΑΛΟΤΗΤΕΣ""