Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Errata

Μερικές αναγκαίες διορθώσεις και προσθήκες στην προηγούμενη ανάρτηση:
  1. Ο φίλος Νίκος και οι αναρτήσεις του δεν δύνανται να συμπληρωθούν από κανέναν. Προς τούτο να διαγραφεί από τα πρακτικά η πρώτη πρόταση της προηγούμενης ανάρτησης!
  2. Καθ’ υπόδειξη του μοναδικού αναγνώστη μου, θα ελαφρύνω το ύφος των αναρτήσεων στην προσπάθεια να αποκτήσουμε επιτέλους αναγνώστες και συγγραφείς. Η επόμενη ανάρτηση θα είναι ερωτικού περιεχομένου!
  3. Για τους αναγνώστες της ανάρτησης περί Φιλελευθερισμού θεωρώ χρήσιμο να διευκρινίσω ότι δεν προσπαθώ να τηρήσω ίσες αποστάσεις από τα δύο βασικά δόγματα, Φιλελευθερισμό / Μαρξισμό. Εξακολουθεί να με στοιχειώνει το ερώτημα του Κορνήλιου Καστοριάδη «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;». Επειδή όμως η κοσμοθεώρηση είναι για μένα ότι ήταν τα γραπτά στις σχολικές και πανεπιστημιακές εξετάσεις (tabula rasa, ήτοι λευκός πίνακας), διατελώ σε αναζήτηση του σοσιαλιστικού ιδεατού που θα μας επέτρεπε να αποφύγουμε την βαρβαρότητα που ήδη βιώνουμε.
  4. Απαντώντας σε μια εύστοχη παρατήρηση του μοναδικού αναγνώστη μου σχετικά με τον πολιτικό αυτοπροσδιορισμό μας, θα έλεγα ότι ανήκω (ανήκουμε;) σε αυτούς που σε κάθε περίπτωση σε κάθε κατάσταση και απέναντι σε κάθε καθεστώς αυτόβουλα, αυθόρμητα και απολύτως συνειδητοποιημένα θα τοποθετούμαστε στην κριτική αντιπολίτευση. Ακόμα και όταν αυτό που σήμερα πιστεύουμε ως σωστό γίνει καθεστώς. Χρειάζεται πάντα μια μύγα στα ρουθούνια της κοινωνίας! Ο λόγος απλός: είναι στη φύση μας!
Γ.Π.Κ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, αποκαταστάθηκε η τάξη. Προειδοποιώ βέβαια και τους υπόλοιπους συγγραφείς στο blog ότι αν ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να διορθώσουν, συμπληρώσουν, σχολιάσουν δυσμενώς κλπ. κάποια από τις μυθικές ανάρτήσεις μου, τότε θα ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ.