Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Ανάρτηση ερωτικού περιεχομένου

Thou shalt not break thy promise! Και ως υποσχέθηκα θα πράξω.

Δυσπαρευνία.

Ο Παράκελσος θα γνωρίζει φαντάζομαι τον όρο λόγω επαγγέλματος. Όλοι οι υπόλοιποι θα το έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή τους, ως εμπόδιο, αν και αμφιβάλλω για το κατά πόσο θα μπορούσαν να του δώσουν όνομα. Δυσπαρευνία είναι η παθολογική κατάσταση κατά την οποία η συνουσία είναι επώδυνη ή δυσχερής για τη γυναίκα λόγω ψυχολογικών ή οργανικών αιτίων.
«Η δυσπαρευνία μπορεί να εκδηλωθεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την ερωτική επαφή. Δεν αποτελεί νόσο, αλλά σύμπτωμα πολλών και ποικίλων διαταραχών, άλλες εκ των οποίων είναι οργανικές, άλλες ψυχολογικές και άλλες συνδυασμός των δύο. Ευτυχώς, στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα αίτιά της μπορούν να αντιμετωπισθούν.» (Πηγή Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε.)

Και ερωτώ αγαπητοί συνταξιδιώτες της «Φούσκας»: σε πόσες μη σεξουαλικές φάσεις της ζωής μπορεί κανείς να απαντήσει τη δυσπαρευνία; Θα αναφέρω μόνο δύο-τρια από προσωπική εμπειρία και άποψη:
  • Διαλεκτική δυσπαρευνία: όταν ο συνομιλητής μας δεν είναι διαθέσιμος (δεν «κάθεται» με την καλή την έννοια πάντα) στην συζήτηση, δεν μας επιτρέπει να διεισδύσουμε στο θέμα, να εκμαιεύσουμε πληροφορίες και στο τέλος να απολαύσουμε την κορύφωση της συζήτησης.
  • Πολιτική δυσπαρευνία. Αυτή απαντάται σε πολλές μορφές και εκδοχές. Θύμα της πολιτικής δυσπαρευνίας για παράδειγμα είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που παρά τις ευκαιρίες που του δίνουν οι πολιτικές συγκυρίες δεν του «κάθονται» ούτε οι εκλογές, ούτε τα γκάλοπ. Θύμα πολιτικής δυσπαρευνίας είναι και ο ελληνικός λαός που δεν χαλαρώνει να απολαύσει τον βιασμό και παρ’ όλα αυτά με την πρώτη κάλπη (ή γκάλοπ) ξανακάνει τσαλιμάκια στους βιαστές του.
  • Οικονομική δυσπαρευνία. Αυτή δεν με έχει πονέσει ακόμα και δεν μπορώ να σας την περιγράψω. Όλοι τριγύρω μου λένε ότι θα μας συμβεί κάπου μεταξύ του σήμερα και του τέλους του 2009. Σε κάθε περίπτωση για τη συγκεκριμένη εκδήλωση της δυσπαρευνίας θα συνιστούσα αποχή!

Αυτά τα ολίγα, για να τηρήσω την υπόσχεση μου. Όταν θα έχω κάτι πιο σοβαρό να πω θα επανέλθω.

ΓΠΚ

ΥΓ: ε! όχι και στην δυσπαρευνία υστερόγραφα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: